Voor de Drommel niet bang!

Afgelopen weekend maakte hij zijn debuut, de 18 jarige keeper van F.C. Twente: Joël Drommel. Kenners op dat gebied hadden zijn komst al voorspeld. De beelden op TV bevestigden dat alleen maar.  Makkelijk bewegend en soepel naar de grond, zeker voor een lange jongen opvallend. En vooral ook technisch goed, ballen klemvast en met een heerlijke dosis bravoure. Alleen, laten we niet te snel hem tot de nieuwe keeper van het Nederlands elftal bombarderen; laat hem lekker proeven en leren, en ook vooral een beetje presteren. Want zoals hij in de goal stond, dat was een genot om naar de kijken. Vooral omdat hij vrij van vrees was.

En vooral over die bravoure en ook lef, daar wil ik het met U over hebben. Het is een van de belangrijkste pijlers van het keepersvak. Omdat je soms letterlijk door de knieën moet en jouw handen en armen in aanraking komen met een gevaarlijk zwiepend been. Menig ouder van een keepend kind heb ik met een grimas op de tribune zien zitten.

En toch is het zo mooi en onbedorven, als jonge keepers vol naar een bal gaan en besloten hebben dat coûte que coûte die bal van hen moet zijn. Die bravoure, is die alleen weggelegd voor jonge keepers of voor jonge medewerkers, die net in dienst zijn? En zich onbewust van gevaren en consequenties aan de slag gaan? En groots onderuit gaan? Of zien we dat ook nog wel bij medewerkers die al wat langer in dienst zijn, maar dan wellicht op een andere manier?

Ik nodig U uit om daarover te spreken. Welk risico neemt u nog in uw werk? Hoe geeft U daar vorm aan? Of bent altijd wel een beetje bevreesd geweest om een flater te slaan? En staan we stil bij de vraag of U in uw jonge jaren veel lef vertoonde. En wellicht als we een laagje dieper gaan: wat heeft u op dit terrein van uw ouders en docenten meegekregen?

Ik hoor u graag hierover en reageer!

5 gedachten over “Voor de Drommel niet bang!”

  1. Mooi Bert, de passie spat er van af. Even kijken nog naar de tweede zin: “Door een aantal kenners op dat gebied was hij al getipt over zijn komst, die niet te stuiten was”, die loopt nog niet lekker.

    Kijk uit naar de volgende afleveringen!

  2. keepers alertheid lef bravoure. ja hoe werkt dat in werk, in leven? Courage, met als kernwoord coeur: hart. hartemoed dus letterlijk. dat tekent de keeper die duikt naar de bal frontaal op de spits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *